Podiumkunsten - Home pc304

artikel detail onze opleidingen

U bent hier:  Home > vorming - opleiding > onze opleidingen > artikel detail onze opleidingen > aan de slag met competenties- NIEUW
aan de slag met competenties- NIEUW

context

Competentieprofielen zijn een tool om HR-processen in een organisatie te ondersteunen. Ze leveren een woordenschat aan om te benoemen wat we van mensen verwachten, en helpen om medewerkers te laten groeien en optimaal in te zetten.

 

In deze tweedaagse opleiding krijg je een coaching in competentie- en talentmanagement. We vertrekken van een competentiewoorden book specifiek gericht op onze sector.

 

Het doel van competentiemanagement is ervoor zorgen dat medewerkers de vereiste competenties hebben en/of ontwikkelen en ze ook effectief gebruiken.  Talentmanagement is erop gericht om binnen een organisatie de aanleg, kwaliteiten en ambities van medewerkers te identificeren en optimaal in te zetten.

 

Afgelopen jaar investeerde het SFP in samenwerking met The Competence Network in de uitbouw van een sectorspecifiek competentiewoordenboek.  Hierin worden zowel gedragsgerichte als technische competenties omschreven.  Deze 'bibliotheek' biedt voorstelprofielen aan, die organisaties kunnen gebruiken als uitgangspunt om profielen op maat op te stellen (cfr het systeem van de functieprofielen).

 

Competentieprofielen verschillen van functiebeschrijvingen die vooral aangeven wat iemand moet doen en een basis voor verloning vormen.  

 

 

doelgroep

Deze tweedaagse opleiding is bedoeld voor iedereen die aan de slag wil met competentie- en talentmanagement:

 • HR-medewerkers die compententieprofielen opstellen en integreren in de verschillende HR-processen: rekrutering en selectie, evaluatie en persoonlijke ontwikkeling...
 • Leidinggevenden die tijdens formele en informele selectie-, functionerings- of coachingspresprekken competenties als een hefboom willen gebruiken

 

doelstelling en programma
 

Tijdens deze tweedaagse leer je hoe je op een praktische manier met competenties aan de slag kan gaan binnen je organisatie.  Hoe werk je, vertrekkend van het sectorspecifieke competentiewoordenboek, profielen uit op maat van jouw organisatie?

Hoe gebruik je deze praktisch in het dagelijks aansturen van je medewerkers?
 

module 1: opstellen van competentieprofielen

 • wat zijn competenties en welke soorten zijn er?
 • hoe stellen we een werkbaar competentieprofiel op?
 • hoe gebruiken we het sectorspecifeke competentiewoordenboek?
 • hoe competenties integreren in de verschillende HR-processen?
 • oefeningen

 

module 2: observeren van competenties

 • hoe competenties evalueren, gedrag observeren?
 • hoe competenties van medewerkers bespreekbaar maken?
 • hoe competenties ontwikkelen, coachen?
 • hoe ontwikkelafspraken maken?
 • oefeningen

 

opleidingspartner

 

 

Walter Stevens werkte jarenlang als consultant voor verschillende bureaus, oa DIP Consulting Group en Quintessence.  Sinds 2000 is hij partner van The Competence Network.   Hij is oa actief binnen organisatieontwikkeling, change management, trainen van managementvaardigheden en coaching.

 

praktisch
 

2 dagen : dinsdag 21 en donderdag 23 november 2017, 9.00 - 17.00u @ Vooruit, Gent
 

werknemers van PC 304 en andere doelgroepen  sectorale opleidingspremies (*) kunnen gebruik maken van hun opleidingskrediet, en op die manier gratis deelnemen

(*) kik hier voor meer info over de sectorale opleidingspremies
nog vragen ? mail naar opleiding(a)podiumkunsten.be

kostprijs voor andere deelnemers =  360€
drank en broodjeslunch inbegrepen

 

Terug

 

 

sociaal fonds voor de podiumkunsten van de vlaamse gemeenschap
over het sociaal fonds sectorconvenant  
contact nieuwsberichten