Podiumkunsten - Home pc304

sCan&Do

U bent hier: Home > werk > culturele diversiteit > sCan&Do

sCan&Do

een ondersteuningstraject interculturaliseren op maat van de kunstensector

 

Context
De professionele kunstensector is momenteel nog geen afspiegeling van de maatschappij in al haar interculturaliteit. Een gemiste kans, want de culturele diversiteit in onze steden herbergt heel wat creatief talent, een divers publiek met een frisse blik en nieuwe denkkaders. Heel wat kunsthuizen erkennen dat potentieel, maar moeten schoorvoetend toegeven dat die diversiteit weinig aanwezig is in hun personeelsbestand, hun werking of hun publiek.

 

Opzet
sCan&Do is een meerjarig traject op maat van kunst- en cultuurorganisaties, waarbij aan de hand van grondige analyse, individuele begeleiding, teamsessies e.a. wordt gewerkt aan het duurzaam interculturaliseren van de organisatie, zowel qua identiteit en als qua dagelijkse werking.

 

Aanpak
sCan&Do gaat uit van een grondige analyse van de organisatie met betrekking tot culturele diversiteit op verschillende niveaus (personeel, aanbod, publiek, communicatie, netwerk, plaats, enz.). Om van daaruit een realistisch actieplan op te stellen in samenwerking met de organisatie: de Do-fase. De organisatie staat zelf in voor de implementatie van dit actieplan en wordt daarin geruggensteund door Kunstenpunt, Sociaal Fonds voor de Podiumkunsten en het Minderhedenforum. Zij fungeren als klankbord voor de praktische uitwerking van het actieplan. Tijdens jaarlijkse opvolgingsmomenten wordt de voortgang geëvalueerd en worden verdere acties uitgestippeld.

 

Samenwerking
Het sCan&Do-team bestaat uit Shari Aku Legbedje (Sociaal Fonds  voor de Podiumkunsten), Sofie Joye (Kunstenpunt), Mathieu Charles (Minderhedenforum) en Gunilla de Graef (Juntar) en bundelt daardoor expertise over het reilen en zeilen van de kunstensector met deze over diversiteit, interculturaliseringstrajecten en veranderingsmanagement.

 

 

Meer info over het traject?
Neem contact op met Shari Aku Legbedje: shari@podiumkunsten.be

 

sociaal fonds voor de podiumkunsten van de vlaamse gemeenschap
over het sociaal fonds sectorconvenant  
contact nieuwsberichten