Podiumkunsten - Home pc304

getuigenissen

INTER.MEZZO - getuigenissen

 

Wij verzamelden een aantal getuigenissen van mensen die hun weg vonden; binnen hun artistiek domein, door creatief te verruimen, door hun artistiek werk te combineren met andere activiteiten, door een radicale wending van hun loopbaan...
 

Sommigen zochten het op eigen houtje uit, andere deden beroep op een coach van INTER.MEZZO - loopbaanbegeleiding voor uitvoerend kunstenaars.
 

 


 

Allan Muller: van een succesvolle muzikale carrière naar een veelbelovende universitaire loopbaan…
 

In de jaren negentig was Allan Muller mede-oprichter, zanger, songwriter en gitarist van de gerenommeerde Belgische band Metal Molly.  Later bracht hij nog 2 albums uit met Satellite City.


Wij praten met hem over zijn muzikale carrière, en de wending die zijn professioneel leven later nam: Muller is nu assistent en doctorandus Politieke Wetenschappen aan de VUB.
Het volledige interview lees je hier.

 


 

Judith Pol:  "INTER.MEZZO als hefboom voor herwaardering van identiteit en verbreding van jobperspectieven binnen artistiek domein..."

 

 

Nadat ze de Toneelschool had afgemaakt speelde Judith Pol een tijdlang tal van mooie rollen in de theaterwereld. 

Na verloop van tijd werd het echter moeilijker om regelmatig aan de slag te blijven.  Bovendien kreeg ze twee kinderen, wat een aanzienlijke impact had op haar work-life balance.  Ze ging zich meer en meer vragen stellen over het verdere verloop van haar loopbaan.  Moest ze het roer radicaal omgooien, en de zorgsector ingaan ? Kiezen voor een knelpuntberoep met gegarandeerde werkzekerheid ? Met die vraag stapte ze naar een van de loopbaancoaches.


Het volledige interview lees je hier.

 


 

Katrien Oosterlinck: "INTER.MEZZO gaf een boost aan mijn zelfvertrouwen, én leverde mij een aantal concrete tools en technieken aan, waardoor ik mijn projecten beter kan managen..."

 

 

In de middelbare school volgde Katrien Oosterlinck de richting Beeldende Kunsten.  Daarbuiten was ze veel met dans bezig.  Toen ze slaagde voor de  auditie van de dansacademie in Tilburg startte ze daar haar opleiding, maar na anderhalf jaar maakte ze toch weer de stap naar Beeldende Kunsten. 

Na een aantal jaren timmeren aan haar artistieke loopbaan kwam ze op een punt  waar alles inhoudelijk heel erg klopte, maar organisatorisch moeilijk beheerbaar werd.

 

Het volledige interview lees je hier.

 


 

Thomas Devens: "naast het verkrijgen van meer inzicht in mijn niet-artistieke competenties, hielp INTER.MEZZO mij in het verwerken van mijn beslissing om een punt te zetten achter mijn carrière in de danswereld…"
 

 

Thomas Devens was ruim 10 jaar actief als danser, choreograaf en docent.  Een combinatie van professionele en persoonlijke factoren deden hem in 2012 besluiten om het roer om te gooien.
 

Intussen is hij een jaar aan de slag als uitzendconsulent bij t-Interim.

 

Het volledige interview lees je hier.

 


 

Pascal Oorts: "INTER.MEZZO als hefboom bij het ruimer inzetten van mijn artistieke competenties..."

 

 

Pascal Oorts: autodidact en muzikaal multi-tasker. Gestart bij Mintzkov, intussen ook 'full time dance floor destroyer' bij Part Time Punks, DJ, occassioneel lesgever, muziekproducer...

Vooral om zich nog beter te profileren binnen dit laatste domein zette hij de stap naar een loopbaancoach, op aanraden van zijn trajectbegeleidster van VDAB.

 

Het volledige interview lees je hier.

 


 

Lucas Tavernier: "zelfstandig ondernemerschap als olie voor de creatieve motor..."

 

 

Lucas Tavernier omschrijft zichzelf op zijn website als ‘meertalig acteur, liefhebber van klassieke acteurs en thuis in de hedendaagse bedrijfswereld…’

Hij bouwde zijn netwerk in eerste instantie uit als acteur binnen het bedrijfsleven, stilaan vond hij ook zijn weg naar het podium en de televisie- en filmwereld.

Sinds enkele jaren heeft hij zijn eigen productiehuis, Quilombo, van waaruit hij zijn veelzijdig parcours stuurt.

 

Het volledige interview lees je hier.

 

 

voor wie?

wat?

praktisch

getuigenissen

over het project

sociaal fonds voor de podiumkunsten van de vlaamse gemeenschap
over het sociaal fonds sectorconvenant  
contact nieuwsberichten