Podiumkunsten - Home pc304

artikel detail alle functies

U bent hier:  Home > werk > vacaturedatabank > alle functies > artikel detail alle functies > International Yehudi Menuhin Foundation zkt verantwoordelijke digital en social media (Brussel)
International Yehudi Menuhin Foundation zkt verantwoordelijke digital en social media (Brussel)

INTERNATIONAL YEHUDI MENUHIN FOUNDATION

Sinds haar oprichting in 1992 in Brussel, zet de International Yehudi Menuhin Foundation (IYMF) verschillende vormen van artistieke expressie ( muziek, zang, dans, beeldende kunst,...) in om de ontmoeting tussen de culturen van de wereld te versterken. Ze creëert een Europees merk van multiculturele concerten van hoog niveau die reizen langs de talrijke Europese podia en scenische concepten presenteert die verschillende artistieke disciplines op een innovatieve manier combineert (All the world’s violins, From the sitar to the guitar, Voices for Peace, Travelling Voices, Voices to Share, Dancing Violins, etc.).

Het IYMF heeft sinds 1993 eveneens een informeel Europees kunsteducatief netwerk uitgebouwd genaamd MUS-E (600 artiesten van alle disciplines en culturen die in meer dan 400 basisscholen meer dan 30.000 kinderen per jaar bereiken. Dit met het doel de sociale inclusie van kinderen van alle culturen te stimuleren via de beoefening van kunst in al haar gedaantes.
www.menuhin-foundation.com/


Functie

Voor haar nieuwste project « Homelands, Places of Belonging » zoekt de International Yehudi Menuhin Foundation een verantwoordelijke Digital en social media.
Homelands een co-creatief community project voor en door kunstenaars-vluchtelingen. 7 kunstenaars engageren zich gedurende voor een periode van 6 maanden voor een artistiek co-creatieproces met verschillende doelgroepen uit de Brusselse samenleving. Deze samenwerking gebeurt in tandem met 7 partners uit het socio-artistieke werkveld in Brussel die de kunstenaars zullen ondersteunen. Het resultaat van dit artistieke proces krijgt een plaats in de culturele programmering van de verschillende partners. « Homelands » formuleert een artistiek antwoord op de nood aan diepgaande dialoog tussen vluchtelingen en lokale gemeenschappen en biedt hen de mogelijkheid om hun artistiek potentieel ten dienste te stellen van de bredere samenleving.

Jobbeschrijving:

* Uitwerken van een digitale communicatiestrategie en actieplan gericht op het creëren van een duidelijke visibiliteit en aanwezigheid op het internet en
op sociale media en met het doel de objectieven en de filosofie van het project uit te dragen.
* Het opzetten van de nodige mediakanalen gewijd aan het project ( online platform, facebook, instagram).
*“veldwerk” (regelmatig de verschillende satellietprojecten in de Brusselse gemeentes bezoeken, interviews met de deelnemers afnemen en verwerken in webartikels, video’s of fotoreportages)
*Hosting en feeding van de verschillende mediakanalen in onderlinge afspraak met de verantwoordelijke Communicatie van de Foundation.
 

Profiel

* je hebt een opleiding communicatie/ digitale markering of een andere relevante opleiding of werkervaring.
* Je bent thuis in de wereld van de digitale en sociale media, webplatforms, en nieuwe mediatendensen.
* Je beschikt over sterke redactionele vaardigheden, je bent in staat om interviews af te nemen en kwalitatief beeldmateriaal te verzamelen.* Een goede kennis $ van Wordpress/HTML, CSS et PHP, PHOTOSHOP is een meerwaarde.
* Je bent een creatieve en open geest met een hart voor cultuur en maatschappij.
* Je bent proactief en vlot in je contact naar anderen toe.
* Je hebt een goede kennis van het Frans, Nederlands en het Engels* Je kan zelfstandig werken maar je voelt je op je gemak in een team wanneer nodig.
* Je bent op regelmatige basis beschikbaar in de periode van 1 september 2018- 30 april 2019.
 

Aanbod

Vergoeding (als Freelance)

onderling overeen te komen afhankelijk van het aantal gepresteerde uren.
 

Solliciteren
Contactpersoon: Graziella Boggiano
Reageren voor: 20/08/2018
Interesse ? Stuur je CV en een motivatiebrief naar graziella.boggiano@gmail.com ten laatste op 20 Augustus 2018. Voor meer info of vragen tel: +32 475 28 19 52

 

Terug

 

sociaal fonds voor de podiumkunsten van de vlaamse gemeenschap
over het sociaal fonds sectorconvenant  
contact nieuwsberichten