opleidingen en stages volgen

opleidingspremies en ondersteuning

In onze sector voorzien wij premies voor het volgen van opleidingen. Bovendien zijn er nog andere maatregelen die je kunnen ondersteunen.

Hier vind je ons opleidingsaanbod dat specifiek op onze sector is gericht. 

 

jouw opleidingskrediet

Iedereen die werkt in een organisatie uit paritair comité 304 beschikt jaarlijks over een opleidingsbudget van 600 euro. Je kan het inzetten om deel te nemen aan onze opleidingen of aan externe opleidingen van andere vormingsorganisaties.

In dat laatste geval moet jouw organisatie een aanvraag indienen. Hier vind je meer info over hoe dat precies verloopt.

Ook als je vaak in onze sector werkt, maar op de dagen van de opleiding werkzoekend bent, kan je ons vragen of je met de premie aan één van onze opleidingen kan deelnemen. Je moet dan je band met de sector kunnen aantonen. Heb je opdrachtgevers waar je geregeld voor werkt, kan je hen ook vragen om je op die dag in dienst te nemen. Mocht dat niet haalbaar zijn én indien je op dat moment niet uitkeringsgerechtigd bent, kunnen wij je op die dag zelf in dienst nemen (tot een maximum van vijf werkdagen per jaar). 

Per organisatie geldt er een jaarlijks maximum van 7.500 euro. Lees hier het volledig reglement voor sectorale premies of laat het aan je werkgever lezen.

 

marjolein
Heb je vragen over onze opleidingspremies? Wil je een premie-aanvraag voor een externe opleiding indienen? Of de stand van je krediet kennen?
Marjolein Ools (administratie)
opleiding@podiumkunsten.be

 

opleidingscheques VDAB

Als je gebruik maakt van deze cheques, betaal je maar de helft van een opleiding. Er geldt een maximum van 250 euro per jaar.

wat zijn de voorwaarden?

  • je volgt de opleiding op je eigen initiatief en niet op initiatief van je werkgever
  • je bent werknemer of uitzendkracht in Vlaanderen of het Brussels Gewest
  • je werkt niet met een studenten- of leerovereenkomst

je kan ook meer dan de helft terugbetaald krijgen in deze gevallen:

  • je hebt geen diploma secundair onderwijs. meer info
  • je hebt geen diploma hoger onderwijs. meer info
  • je bent kortgeschoold, ouder dan 45, arbeidsgehandicapt of van allochtone afkomst én je volgt een opleiding in het kader van loopbaanbegeleiding. meer info

waarvoor kan je ze gebruiken?

  • opleidingen in deze lijst
  • andere opleidingen in het kader van een loopbaanbegeleiding, bijvoorbeeld onze loopbaanbegeleiding INTER.MEZZO

 

Actiris cheques

Als je gedomicilieerd bent in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, kan je nieuwe werkgever jou op een voordelige manier opleidingen in functie van je nieuwe job laten volgen. Taalopleidingen worden bijvoorbeeld voor 100 % terugbetaald.

 

betaald educatief verlof

Werk je in de privé sector? Dan heb je recht op enkele dagen betaald verlof waarop je een opleiding kan volgen. Dat kan, afhankelijk van de opleiding, gaan tot maximum 180 uur per schooljaar. De overheid betaalt het loon van deze dagen terug aan je werkgever. Je vindt meer informatie hier

 

opleidingskrediet

In een periode waarop je minimum halftijds tijdskrediet neemt en geen werkloosheidsuitkering krijgt of andere inkomsten hebt, kan je recht hebben op een de aanmoedigingspremie van de Vlaamse overheid voor een opleiding. Meer informatie en concrete bedragen vind je hier.

 

Meer gedetailleerde informatie voor werkgevers die willen inzetten op opleidingen is hier te vinden.

Sainctelettesquare 17
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in