Postgraduaten publiek, social profit, cultuur en zorg

Praktische opleidingen voor professionals in de publieke, culturele of zorgsector.

Antwerpen management en organisatie open aanbod

Datum
Deze opleiding wordt 2 keer per jaar georganiseerd: van oktober tot juni of van januari tot december. / op maandag van 13u30 tot 21u uitgezonderd tijdens de schoolvakanties
Vormingsorganisatie
Antwerp Management School

Werk je in de publieke, culturele of zorg sector en wil je graag een praktische opleiding waarvan je de opgedane kennis meteen kan toepassen in jouw organisatie? Dan zijn deze postgraduaten misschien wel iets voor jou.

Antwerp Management School vindt het belangrijk om niet enkel medewerkers uit de privésector managementopleidingen aan te bieden, maar richt zich ook specifiek tot de publieke, social profit, culturele en zorgsector. Organisaties uit deze sector verschillen immers in werking, financiering en doelstellingen van bedrijven uit de private sector. Managementinzichten kunnen niet zomaar klakkeloos gekopieerd worden, maar vragen een specifieke vertaling.

Wij willen, vanuit sociaal-maatschappelijk bewustzijn, een krachtige impuls geven aan de professionalisering van publieke, social profit, culturele en zorgorganisaties door praktijkgerichte opleidingen aan te bieden waarvan je de opgedane kennis onmiddellijk kan toepassen in jouw organisatie.

Een postgraduaat?
Een postgraduaat is een opleiding ingericht door hogescholen en universiteiten van minstens 20 studiepunten en volgt op een bachelor- of masteropleiding. De bedoeling is verdere professionele vorming, verbreding of verdieping van de reeds verworven competenties. Wij richten ons met deze opleiding niet op pas afgestudeerden, wel op professionals met ervaring.

Sectorspecifieke postgraduaten
Bij ons kan je drie sectorspecifieke postgraduaten volgen, waarbij we vertrekken vanuit een academisch ondersteund theoretisch kader, maar de nadruk leggen op cases uit de praktijk en toepasbare kennis. De inbreng vanuit de groep en de onderlinge kennisuitwisseling is daarbij erg belangrijk. Daarnaast ligt er een belangrijke focus op het unieke persoonlijke leiderschapstraject, dat dieper ingaat op je persoonlijke ontwikkeling en helpt inzicht te krijgen in jouw manier van leidinggeven en hoe dit eventueel anders kan. Je kan het algemene programma volgen of kiezen voor een specialisatie Cultuurmanagement of Management in de Zorg.


Sainctelettesquare 17
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in