freelance vertrouwenspersonen online

17/05/2019


Op onze website vind je vanaf nu een aantal opgeleide vertrouwenspersonen, die deze rol op freelance basis willen opnemen.

Heb je zelf iemand in gedachten? Heeft deze persoon nog geen opleiding gevolgd? Contacteer ons voor mogelijke financiële ondersteuning.

 

Wat kan een vertrouwenspersoon voor een organisatie betekenen?


Een vertrouwenspersoon is een belangrijke hefboom om zowel grensoverschrijdend gedrag als problemen rond stress en burn-out te voorkomen en aan te pakken.

Een organisatie is in het algemeen niet verplicht om een vertrouwenspersoon aan te stellen. Toch zijn er verschillende redenen om het wel te doen.

  • Een eigen medewerker is vertrouwd met en in de organisatie. Dit maakt de drempel kleiner voor medewerkers om een gesprek aan te gaan. In het bijzonder voor freelancers of tijdelijke medewerkers is een vertrouwenspersoon toegankelijker.
  • Een vertrouwenspersoon kan snel reageren en problemen opvolgen. De kans dat de situatie niet escaleert en informeel wordt opgelost, vergroot daardoor.

Een vertrouwenspersoon is verplicht om een aantal opleidingen te volgen:

  • binnen twee jaar na zijn aanstelling een basisopleiding van vijf dagen
  • en een jaarlijkse supervisie-sessie

Hij/zij/x moet over een geschikte ruimte en de nodige tijd beschikken om deze rol in te vullen in combinatie met zijn/haar/x takenpakket.

Doorgaans is de vertrouwenspersoon één van de medewerkers binnen de organisatie. Een aantal organisaties in de sector hebben intussen één of meerdere vertrouwenspersonen.
 

Waarom een externe/freelance vertrouwenspersoon overwegen? 

  • Voor kleinere organisaties is het niet altijd haalbaar of zinvol om een interne vertrouwenspersoon aan te stellen. Los van de praktische haalbaarheid om tijd te maken voor opleiding en het opnemen van de rol binnen het reeds bestaande takenpakket zijn de relaties in een klein team vaak (te) ‘close’ om delicate situaties te bespreken; een interne vertrouwenspersoon is soms te nauw betrokken.
  • Ook voor grotere organisaties, die al dan niet al een interne vertrouwenspersoon hebben, kan een (aanvullende) externe vertrouwenspersoon met iets meer afstand een interessante piste zijn.

 

 

Meer info & vragen?

Meer info over de preventie van psychosociale risico’s, grensoverschrijdend gedrag en de rol van de vertrouwenspersoon vind je op onze website.

Contacteer Christa Criel voor meer info en vragen: christa@podiumkunsten.be, 02 201 30 03

Sainctelettesquare 17
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in