cultuursensitief recruteren

Brussel diversiteit *nieuw dit seizoen open aanbod

Datum
maandag 25 oktober 2021
Partners
Defactum
Locatie
regio Brussel
nog te bepalen

Aan de hand van cases en concrete tools, leer je om bias en denkfouten in het wervings- en selectieproces te (h)erkennen en hier actief mee aan de slag te gaan.

Met deze opleiding krijg je inzicht in de effecten van denkfouten binnen rekrutering. Je krijgt tools aangereikt die je hiermee leren omgaan zodat je hier concreet mee aan de slag kan gaan. Je weet welke praktische stappen je kan zetten om inclusief te zijn als organisatie binnen rekrutering, om diversiteit binnen jouw organisatie te verhogen en het beste talent te kiezen.  

Latifa Matheeussen, oprichter van defactum, heeft een dynamisch parcours afgelegd op professioneel vlak. Zo heeft ze tien jaar ervaring binnen HR consultancy en leidinggevende functies, waarin ze succesvol samenwerkte met verschillende internationale organisaties. Daarnaast werpt ze een kritische blik op de wereld en is ze reeds jarenlang maatschappelijk geëngageerd. Hierdoor zag ze de parallellen tussen de pijnpunten en mechanismen die zowel op bedrijfsniveau als in de samenleving spelen. Ze koos ervoor om hiermee iets te doen en een nieuwe weg in te slagen de weg van een inclusieve werkomgeving met gelijke kansen voor iedereen.

 

Over de partner

Defactum

Defactum is een strategisch inclusief HR-consultancy bureau. Defactum creëert inclusieve strategieën en oplossingen voor organisaties die relevant willen blijven in een snel veranderende samenleving. Doordat we bij defactum expertise en knowhow combineren, slagen we erin om jouw ambities in concrete strategieën te vertalen om de nodige resultaten te behalen. We geloven dat inclusie geen trend hoort te zijn, maar een must is voor elk bedrijf.

Praktisch

maandag 25 oktober 2021 van 10u tot 17u

We zijn nog op zoek naar een locatie in Brussel, kan jouw organisatie hosten? Geef ons dan een seintje via opleiding(a)podiumkunsten.be

prijs: € 165

Drank en broodjeslunch zijn inbegrepen. 

opleidingskrediet I sectorale opleidingspremies

gebruik je jaarlijks opleidingskrediet als je tot een van deze groepen behoort:

  • werknemers van paritair comité 304 
  • flexwerkers (*) die regelmatig in de sector podiumkunsten en muziek werken, maar op het moment van de opleiding werkzoekend zijn
    (*) onder bepaalde voorwaarden
  • studenten, stagiairs en lerenden binnen een organisatie uit PC304 

op die manier kan je gratis deelnemen 

heb je nog vragen? opleiding(a)podiumkunsten.be

opmerking: de voertaal van de workshop is Nederlands

 


Sainctelettesquare 17
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in