Masterclass Cultuurmanagement

Antwerpen management en organisatie open aanbod

Datum
14/9, 21/9, 28/9 en 5/10, telkens van 13u30 tot 21u
Vormingsorganisatie
Antwerp Management School

Deze opleiding biedt een verbreding én verdieping in de organisatie-, management-en beleidsaspecten van culturele en creatieve organisaties.

 

Praktische informatie

Data:

14/9, 21/9, 28/9 en 5/10

 

Curriculum

Het programma ‘Algemeen management voor de publieke en social profit sector’ maakt deel uit van het Postgraduaat Publiek en Social Profit Management. Dit postgraduaat bestaat uit 5 modules die ook afzonderlijk gevolgd kunnen worden:

  • Deze module: Cultuurmanagement
  • Module 5: Persoonlijk leiderschapstraject

We focussen op onderwerpen als: beleid en context binnen de kunst- en cultuursector, ‘cultural governance’, marketing en externe communicatie, klantenbinding, funding, inzicht in kostenstructuur, nieuwe financieringsmodellen en stakeholdersmapping.

inhoud

De professionalisering van de culturele en creatieve sector stelt steeds hogere eisen aan de medewerkers van musea, theaters, cultuurcentra, bibliotheken, muziekcentra en andere culturele organisaties. Wie in de culturele en creatieve sector werkt, staat voor de uitdaging om het creatieve en het zakelijke tot een krachtig geheel te smeden.

Deze Nederlandstalige opleiding biedt de kennis en vaardigheden om dit te verwezenlijken. Van wegzinken in aangename rode pluchen zetels en genieten van het optreden van je docenten is echter geen sprake. Zodra het gordijn opengaat, verwachten we input en interactie. Er wordt dan ook zeer bewust ruimte gebouwd voor discussie en reflectie over de uitdagingen van de sector.

https://www.youtube.com/watch?v=8TAJQODRGl4&feature=emb_title 

 

Antwerp Management School
Boogkeers 5
2000 Antwerpen

Dit programma wordt gegeven in het Nederlands.


Deze opleiding is voorbij. Bekijk het huidige opleidingsaanbod.


Sainctelettesquare 17
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in