Toolbox GOG - aan de slag met het vlaggensysteem

brussel welzijn open aanbod

Datum
maandag 8 november 2021 (namiddag)
Partners
Engagement Arts
Locatie
regio Brussel
nog te bepalen

Deze toepassing van het Sensoa Vlaggensysteem maakt deel uit van de toolbox tegen grensoverschrijdend gedrag ontwikkeld op maat van de sector. Je kan deze tool gebruiken om (seksueel) grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken. Deze oefening kan input leveren voor het uitrollen van het beleid van je organisatie rond dit thema.

doelgroep

  • leidinggevenden, vertrouwenspersonen, preventieadviseurs
  • begeleiders van trajecten rond grensoverschrijdend gedrag in de sector 
     

Met dit instrument, een onderdeel van de toolbox tegen grensoverschrijdend gedrag voor de sector, kan je de bespreekbaarheid van topics die een rol spelen in het voorkomen van GOG bevorderen. Het kan helpen om breed genoeg te denken en expliciet te duiden wanneer en waarom iets over de grens gaat. Het Vlaggensysteem helpt je bovendien een gedeeld en gedragen beleid, visie, afspraken en aanpak op vlak van preventie van grensoverschrijdend gedrag op te stellen.

Het Vlaggensysteem werkt met tekeningen van situaties. Je wordt uitgenodigd om de mate van ernst en schadelijkheid van een situatie te evalueren. Die denkoefening helpt je reflecteren op de criteria die daarvoor bruikbaar zijn en de gradaties van ernst die daarbinnen te onderscheiden zijn. Het helpt je om meer objectief te kijken.
 

De workshop wordt begeleid door Ilse Ghekiere. Vanuit haar achtergrond als artiest en kunsthistorica is ze actief als danser, performer en schrijver. Verder is ze actief in het educatieve veld, als gastspreker en workshopbegeleider. 
Ze lag aan de basis van Engagement Arts, een van de partners in het actieplan rond grensoverschrijdend gedrag in de sector.

Over de partner

Engagement Arts

ENGAGEMENT ARTS is een door kunstenaars geleide beweging die als doel heeft om seksueel grensoverschrijdend gedrag, seksisme en machtsmisbruik in het Belgische kunstenveld aan te pakken.
https://engagementarts.be/nl/

Praktisch

maandag 8 november 2021, 13u-16u 

@ Brussel, we zoeken nog een locatie

deze workshop staat open voor wie actief is in het culturele veld
deelname is gratis, je dient wel vooraf in te schrijven

 


Deze opleiding is voorbij. Bekijk het huidige opleidingsaanbod.


Sainctelettesquare 17
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in