tweedaagse basis elektriciteit voor niet technici

Gent technisch-artistiek open aanbod

Datum
zaterdag 10 en 17 oktober
Partners
STEPP
Locatie
Kopergietery
Blekerijstraat 50
Gent
Vormingsorganisatie
STEPP

Op een podium gonst het van de bedrijvigheid maar ook van de gevaren. Als niet technici is het niet altijd eenvoudig om in te schatten wat nu een gevaarlijke situatie is en wat net niet. Tijdens de opleiding ‘Basis elektriciteit voor niet technici’ maak je kennis met de basis van elektriciteit en leren we je hoe risico’s te vermijden.

Deze opleiding is nagelnieuw en in het leven geroepen om de veiligheid op de scène vloer te verhogen. Regisseurs, acteurs, rekwisiteurs, decorbouwers, ... komen regelmatig in aanraking met elektrische installaties zonder de nodige voorkennis. Deze opleiding bezorgt je de voorkennis en wie weet levert het je artistieke ideeën op!

De beginnerscursus richt zich op niet technici. Er is geen enkele technische voorkennis nodig. (deze opleiding is in geen enkel geval een een voortgezette elektriciteitsopleiding zoals BA4 BA5, professionelen kunnen zich beter aansluiten op de BA4 BA5 opleidingen)

DOCENT: Marc Vandermeulen werkte een kleine 20 jaar als podiumtechnicus en productieleider voor tal van gezelschappen, kunstencentra en productiehuizen. Hij is sinds 2001 lesgever aan het RITCS te Brussel in de richting Podiumtechnieken, onder meer voor de lessen elektriciteit. Daarnaast geeft hij hierover ook workshops en opleidingen voor STEPP, het Sociaal Fonds Podiumkunsten, en de Sabbattini opleiding.

Over de partner

STEPP

STEPP is het steunpunt voor de producerende, ontwerpende, en technische krachten van de brede culturele sector. Wij verenigen technisch personeel uit de brede culturele sector (theaters, culturele centra, gezelschappen, musea, ...), alsook ontwerpend personeel binnen diezelfde sector (scenografen, ontwerpers, kostuumontwerpers, tentoonstellingsontwerpers, architecten, ...) over alle sectorale barrières heen. STEPP staat garant voor degelijke ondersteuning van zijn leden en de sector door middel van thematische symposia, advies, spreiding van expertise, opleidingen, sensibilisering en het driemaandelijkse tijdschrift STEPP magazine. STEPP vertegenwoordigt zowel individuele leden als cultuurhuizen.
http://www.stepp.be/

Praktisch

  • DATA: 2 zaterdagen:  10 + 17/10/2020
  • UREN: 10.00u – 17.00u
  • LOCATIE: De Kopergietery, Blekerijstraat 50, 9000 Gent
  • PRIJS: €100 voor STEPP en OPENDOEK leden, €125 voor niet-leden

Deze opleiding is voorbij. Bekijk het huidige opleidingsaanbod.


Sainctelettesquare 17
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in