webinar terug naar de werkplek : no way back?

online *nieuw dit seizoen open aanbod

Datum
donderdag 1 juli 2021
Partners
Otolith
Locatie
online
nvt

We naderen het einde van de COVID-crisis en iedereen bereidt zich voor op een terugkeer naar de werkplek. Maar hoe doe je dat? En waar moet je op letten bij zo’n terugkeer. Welk beleid kun je voeren?

Hét hybride werken of hét nieuwe werken bestaat niet. De trends die er al waren kennen misschien wel een versnelling en verbreding kennen door COVID maar zijn niet nieuw.En hopelijk kunnen we een aantal "silver linings" behouden wanneer deze crisis achter de rug is.

We weten ook dat het menselijk gedrag en de menselijke behoeften niet veranderen. Kijk maar eens naar de reizen, de files en de terrassen. Er is blijkbaar een #knaldrang hoewel sommige mensen aan het #grotsyndroom lijden.

 

Laat ons dus vooral niet vervallen in de clichés over het nieuwe normaal of het adjectieve werken.
Het probleem met de toekomst is dat we ze moeten voorspellen. En misschien is het beter ze gewoon te bouwen en zien wat (nog) werkt. Stap voor stap. Elke organisatie is anders. Elke benadering moet dat ook zijn. Er is dus geen one-size-fits-all. En dat geldt trouwens ook voor medewerkers (en zelfstandigen).

In deze sessie “no way back” gaan we door een soort check-list over de terugkeer en geven we een overzicht over de diverse aspecten van een “terugkeerbeleid”. Hoe ga je om met mensen die niet (meer) willen terugkeren, Hoe organiseer je een team dat er maar half is? Hoe ga je om met structuren, processen, en met welzijn? Waar moet, kun en mag je over nadenken inzake terugkeer.

 

In deze interactieve sessie krijg je inspiratie voor het beleid, of de gelegenheid om je beleid te toetsen aan de input tijdens de sessie.

 

David Ducheyne is de oprichter van Otolith, een adviesbureau dat leidinggevenden helpt om te gaan met verandering. Wij focussen op de opbouw van beleid, begeleiding van verandertrajecten, ontwikkeling van leiderschap en het bouwen aan een organisatie gebaseerd op wat wij weten over menselijk gedrag. Tot onze klanten rekenen wij het Concertgebouw Brugge, Stad Brugge, Mintus, FOD Economie, FOD Financiën, FOD Justitie, GZA Antwerpen, Unilin, Danone, Beaulieu, Eurofins Digital Testing.

David heeft een achtergrond in arbeidspsychologie en was jarenlang HR directeur bij Case New Holland, Henkel en Securex. Hij ontwikkelde in 2010 een groot programma voor telewerk en geeft advies aan organisaties die hier mee worstelen. Hij is ook expert voor de Nationale Arbeidsraad in deze materie.

Hij is ook een fervent liefhebber van muziek (actief: piano en blokfluit) en hedendaagse dans (passief).

Over de partner

Otolith

David Ducheyne startte met Otolith vanuit de overtuiging dat het bouwen van betere strategieën de wereld uiteindelijk tot een betere plek zal maken. Strategieën worden gebouwd door, overgedragen aan en uitgevoerd door mensen. Het heeft geen zin om een exclusieve rationele kijk op strategieën te hebben. Strategieën worden beïnvloed door bias, emotie, motivatie, menselijke kapitaal.
http://www.otolith.be

Praktisch

donderdag 1 juli van 10u tot 12u

dit webinar is gratis voor wie actief is in het culturele veld, inschrijven is verplicht

 


Sainctelettesquare 17
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in