nieuwe samenwerking biedt antwoord op cultuurwerkers met schuldproblematiek

17/07/2020


De coronacrisis betekende een financiële kaakslag voor de cultuursector. Ondanks heel wat steunmaatregelen dreigen sommige medewerkers uit de sector in een schuldenproblematiek terecht te komen. Om dat te vermijden, gingen de sociale partners een samenwerking aan met MyTrustO.

"De lockdown legde de cultuursector verschillende maanden lam. Inkomsten van heel wat cultuurwerkers vielen weg. Veel medewerkers uit de sector kunnen ondertussen terugvallen op een van de ondersteuningsmaatregelen op federaal, regionaal en lokaal niveau”, zegt Maarten Bresseleers, coördinator van het Sociaal Fonds Podiumkunsten. "Maar de inkomsten van heel wat mensen zullen nog lange tijd niet op het niveau staan van voor de lockdown. Daardoor blijven ze mogelijk met facturen zitten die ze niet kunnen betalen.”

Dossierkosten gedekt

Om te vermijden dat mensen in een schuldenproblematiek verzeilen, hebben werkgevers en vakbonden van de podiumkunsten- en muzieksector besloten om met MyTrustO samen te samenwerken. “Medewerkers uit de cultuursector kunnen vanaf nu beroep doen op de diensten van MyTrustO. Ter ondersteuning ontvangen zij nog tot 31 augustus een waardebon van € 150”, aldus Maarten Bresseleers. “Vanaf 1 september zal het Sociaal Fonds Podiumkunsten de opstartkosten op zich nemen .”

Realistisch afbetalingsplan

MyTrusto is een neutrale dienstverlener die mensen ondersteunt om zelf hun schulden af te lossen, zonder bijkomende hoge kosten van incassokantoren, advocaten en gerechtsdeurwaarders. In sommige gezinnen groeien onbetaalde facturen aan tot een schuldenberg die op het eerste zicht uitzichtloos kan lijken. Ook invorderingskosten en gerechtskosten dragen daar aan bij. MyTrustO ondersteunt mensen om zelf hun schulden af te lossen, zonder dat daarbij een dagvaarding of vonnis nodig is. Een neutrale MyTrustO-gerechtsdeurwaarder en zijn team stellen een realistisch afbetalingsplan op en maken de afspraken met de schuldeisers.

Contact

Je kan bij hen een afspraak maken als je meer info wil of jouw situatie wil bespreken. Ter ondersteuning ontvang je tot eind augustus 2020 een waardebon van € 150. Deze vind je onderaan deze webpagina. Vanaf 1 september 2020 zal het Sociaal Fonds Podiumkunsten de opstartkosten op zich nemen. 

meer info: mytrusto.be/nl/ 

Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in