stage nieuwe spelers

opleidingen en stages volgen

vooropleiding: de nieuwe spelers

Wil je graag acteren of theatermaken studeren, maar voel je je er niet klaar voor? Dan is de nieuwe spelers misschien wel iets voor jou

We leven in superdiverse steden. Toch zien we die realiteit nauwelijks weerspiegeld op het podium of het scherm. Daarom richten Sociaal Fonds Podiumkunsten, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, deSingel, Toneelhuis, hetpaleis en Arenberg vanaf september 2018 een vooropleiding in: de nieuwe spelers. De vooropleiding wil voor getalenteerde jongeren een toegang creëren naar de theateropleidingen, en bijgevolg tot de podiumkunstensector.

de nieuwe spelers is gericht op jongeren van 16 tot 25 jaar die opgroeien in een grootstedelijke context. Ze willen hen begeleiden in de ontwikkeling van hun artistieke competenties en persoonlijke vaardigheden en op die manier de jongeren en de theateropleidingen met elkaar verbinden.

De vooropleiding duurt 9 maanden. Gedurende 30 zaterdagen leer je alles wat je moet weten over acteren, stem, tekst, performance, dans en ruimte, om met de juiste bagage auditie te kunnen doen bij de theateropleiding van je keuze.

Daarnaast organiseert de nieuwe spelers ook ontmoetingen met inspirerende actrices, acteurs, theatermakers, muzikanten, dramaturgen, en meer. Ze wonen repetities bij en gaan samen naar voorstellingen kijken om deze daarna te bespreken.​

Na deze vooropleiding kan je deelnemen aan de toelatingsproeven van de theateropleidingen van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, RITCS Brussel, KASK Gent en/of LUCA Leuven.

​Deelname aan de nieuwe spelers vooropleiding is gratis.
 

 

campagnebeeld nieuwe spelers
interesse om deel te nemen? vragen over? 
Contacteer Cynthia Schenkels (coördinatrice)
cynthia@denieuwespelers.be
www.facebook.com/denieuwespelers

Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in