podiumkunsten

digitale transformatie

digitale transformatie

Lukt het jouw organisatie om de juiste informatie bij de juiste persoon op het juiste moment te krijgen? Verloopt dit efficiënt? Maak je al gebruik van digitale technologieën om werk- en organisatieprocessen transparanter te maken? En wat hebben je bezoekers eigenlijk nodig?

Welkom in de wereld van digitale transformatie. Waar je streeft naar vlotte, toegankelijke interne processen zodat je efficiënter kan werken en je doelpubliek nog beter kan bedienen. Daarvoor heb je uiteraard tools, systemen en technologieën nodig. Maar meer nog dan dat moet je werken aan de juiste mindset, cultuur en skills. 

Digitale transformatie draait in de eerste plaats om een continue verandering binnen je organisatie, veel meer dan om de implementatie van technologie.  

Dit vraagt tijd en draagvlak binnen je organisatie. Vaak denk je dat het nog wel kan wachten tot volgende maand. En toch. Sociaal Fonds Podiumkunsten voerde in 2022 onderzoek naar de pijnpunten in de sector en hoorde een duidelijke nood aan begeleiding. Bovendien kwam uit de bevraging werkbeleving 2022 de arbeidsorganisatie als aandachtspunt naar voren. De helft van de respondenten uit de sector gaf daarin aan een gebrekkige organisatie van het werk te ervaren. Dit gaat onder andere over de manier van (samen)werken, en dat dit vlotter en efficiënter zou kunnen.

In 2023 lanceren we verschillende initiatieven voor organisaties en medewerkers. We spelen een gidsende rol en zetten je op weg naar een digitale cultuur. Samen met je collega’s uit de sector. 

voor organisaties

stap mee in ons organisatietraject next_stage
Een uniek begeleidingsprogramma waarbij je in een uitgebreid traject (9 dagen + 4 intervisiemomenten verspreid over een jaar) samen met andere organisaties uit de sector werkt aan je digitale strategie en bijhorend actieplan.

begeleidingstraject next_stage

voor medewerkers

Vanaf 2023 voegen we workshops, opleidingen en webinars rond digitale transformatie toe aan ons opleidingsaanbod. Schrijf je in op de opleidingsnieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe opleidingen.

We plannen ook werkbezoeken om je in de praktijk te laten zien wat de mogelijkheden zijn en je te laten dromen van toekomstige projecten binnen jouw organisatie. Heb je input / vragen rondom dit thema? Contacteer collega Sam, sam@podiumkunsten.be

Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in