nieuws

over werken in podiumkunsten en muziek

Catarina Santos

a retrospective with Catarina Santos

Meet Catarina Santos, research and development intern at 'Podiumkunsten' for the past several months. We asked Catarina to look back on this period.
bevraging actieplan grensoverschrijdend gedrag

Weet jij waar je terecht kan bij grensoverschrijdend gedrag?

campagnebeeld

Ontdek de resultaten van de bevraging rond werkbeleving in onze sector.

Op dinsdag 20 september stellen we in Gent de resultaten voor van de bevraging rond werkbeleving in onze sector. Ook jij bent van harte welkom.
Charlotte De Mey

In gesprek met Charlotte De Mey

Hoe kijkt loopbaancoach Charlotte naar ondernemerschap binnen de podiumkunsten? En wat zou ze willen aanraden aan mensen actief in de sector? Maak kennis met Charlotte De Mey, coach binnen Inter.Mezzo.
Matthias Dusesoi

In gesprek met Matthias Dusesoi

Maak kennis met Matthias Dusesoi, loopbaancoach binnen Inter.Mezzo.
20.000€ aanvullende steun van Live2020

Samenwerking met Live2020 - 20.000€ aanvullende steun bij psychologische hulp

LIVE2020, een initiatief voor en door de Belgische livemuzieksector, maakt 20.000€ vrij voor aanvullende steun bij psychosociale hulp. Hierdoor kan Sociaal Fonds Podiumkunsten via haar initiatief WeSupport een bredere groep van mensen actief in de sector ondersteunen door middel van financiële hulp bij raadpleging van een psycholoog of psychotherapeut.
#backstageisback

#backstageisback

De event sector herstart, maar tekort aan personeel speelt ons voor de eerste keer parten. De nood is hoog, de jacht op talent is geopend.
digitale transformatie

Hoe ga jij om met digitaal?

Hoe gaan we binnen onze sector om met digitaal, digitalisering en digitale transformatie? We interviewden een uiteenlopende groep betrokkenen en werkten op basis van die inzichten mogelijke oplossingen uit om jullie te ondersteunen. We delen deze inzichten graag met jou en zetten op basis van een vragenlijst onze prioriteiten voor de toekomst. Neem nu deel aan deze bevraging rond digitalisering en help ons jou te helpen bij de volgende stappen in het digitale proces.
Jeroen Vanbever - coach

Een loopbaan als muzikant, coach én creatief ondernemer

Een gesprek met Jeroen Vanbever, loopbaancoach binnen Inter.Mezzo: "Voor mij helpt het besef dat iedereen stress en onzekerheid kent, zelfs de meest ervaren muzikanten, acteurs, … Als je leert aanvaarden dat dit normaal is, of een onderdeel van het leven of een carrière, is dat al een hele stap."
podium ColoredSwan

Hoe gaat het?

Eindelijk kunnen we terug het beste van onszelf laten zien op het podium. Maar hoe gaat het met jou? Hoe beleef jij je werk en je werkomgeving? We lanceren in mei een vervolg op onze grootschalige bevraging naar de werkbeleving van de medewerkers in de podiumkunsten- en muzieksector.
Rachida

Onze collega Rachida Lamrabet blikt terug.

Rachida neemt afscheid bij Podiumkunsten: "Het fijne aan dit werk is dat je dat samen doet met geweldige collega’s en freelancers die elk hun eigen specialisatie hebben. Ik heb enorm veel geleerd van hen."
WeListen - Eva en Rudi

Met WeListen bieden we een luisterend oor aan wie het moeilijk heeft. Ontmoet onze luistergenoten Eva en Rudi

WeListen biedt mensen in de sector podiumkunsten en muziek een luisterend oor. 
Sinds kort hebben we 2 nieuwe luistergenoten. We vroegen Eva en Rudi wat hen ertoe bracht hun schouders mee onder dit project te zetten. Een gesprek met Eva De Groote en Rudi Genbrugge. 
katrien

Een nieuw online leerplatform: onze kersverse collega, Katrien De Troyer, werkt eraan!

Meet Katrien De Troyer: "Ik geloof dat een van de bouwstenen om gelukkig te zijn of te worden in een job, ligt in het besef dat jij en je kennis en vaardigheden iets betekenen voor je organisatie."
digitale transformatie

We zetten onze schouders onder een begeleidingsprogramma digitale transformatie

Het Sociaal Fonds Podiumkunsten zal de komende jaren een begeleidingsprogramma voor de verdere digitalisering van de podiukunsten- en muzieksector uitbouwen.
Sam Stobbelaar

Sam Stobbelaar, onze nieuwe verantwoordelijke digitale transformatie

Onze nieuwe collega aan het woord: "Ik ga aan de slag met de uitbouw van een ondersteuningsprogramma rond digitale transformatie. Die transformatie uit zich anders per organisatie en per medewerker, maar aan ons om te kijken waarin we de sector op de juiste manier kunnen begeleiden."

Sainctelettesquare 17
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in