minimumweddeschalen en barematabellen

minimumweddeschalen en barematabellen

De barema's voor minimumlonen in pc 304 werden vastgelegd in de cao 19/12/2016: gecoördineerde versie: 138114​​​​. 

Er wordt een verschil gemaakt tussen de disciplines in de podiumkunsten (dans, theater, circus, ...) en de muziek (orkesten, boekingskantoren, concertzalen, ...). Via onderstaande tabellen kan je nagaan welk minimumwedde hoort bij een bepaalde ancienniteit en een bepaalde functiegroep.

Meer info over functiegroepen vind je in deze brochure of op dit luik van onze website (gericht naar werknemers). Je kan gedrukte exemplaren van de functieclassificatie in het Nederlands, Frans of Engels opvragen via marjolein@podiumkunsten.be. Deze zijn gratis. 

De laatste indexering van de lonen vond plaats op 1 juni 2024.

podiumkunsten:

muziek: 

 

Je kan werknemers met vragen doorverwijzen naar deze pagina over verloning, functiegroepen en barema's. Alle cao's vind je hier terug. 

 

Cultuurcalculator van ABVV-ACOD Cultuur

Deze tool wil cultuurwerkers informeren over hun rechten. De loonsimulaties uit de tool baseren zich op het principe: ‘bereken waar andere cultuurwerkers recht op hebben’. De tool kan ook door cultuurwerkers uit andere disciplines dan de podium- en muzieksector gebruikt worden. Maar de referentie zijn wel de cao’s van de podium- en muzieksector omdat de cultuurwerkers van deze subsector er door collectieve strijd in geslaagd zijn de meest verdienstelijke voorwaarden af te dwingen.

Raadpleeg de tool hier.

Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in