podium ColoredSwan

hoe gaat het?

Eindelijk kunnen we terug het beste van onszelf laten zien op het podium. Maar hoe gaat het met jou? Hoe beleef jij je werk en je werkomgeving? We lanceren in mei een vervolg op onze grootschalige bevraging naar de werkbeleving van de medewerkers in de podiumkunsten- en muzieksector.

Eindelijk kunnen we terug het beste van onszelf laten zien op het podium. Maar hoe gaat het met jou? Hoe beleef jij je werk en je werkomgeving?

Eind 2016 lanceerde het Sociaal Fonds Podiumkunsten in samenwerking met externe preventiedienst Attentia een grootschalige bevraging van de werkbeleving van medewerkers in de podiumkunsten- en muzieksector. Jullie reageerden met velen. Wat volgde was een algemeen sectorrapport, evaluaties op maat van individuele organisaties en een sectoraal actieplan. 

In het voorjaar 2022 lanceren we een vervolg. 

Alle werkgevers uit pc 304 werden opgeroepen om hieraan deel te nemen, of je nu gesubsidieerd bent of niet. En dit zowel voor vaste medewerkers als flexwerkers. Als flexwerker beschouwen we iedereen die op een tijdelijke basis aan de slag is, zowel werknemers, uitzendkrachten als zelfstandigen.  

Welke voordelen houdt deelname in?

Medewerkers kunnen in alle vertrouwen aangeven hoe zij hun werk beleven. De resultaten geven een beeld van hoe het er achter de schermen van onze sector aan toegaat. Werkgevers kunnen vanaf 8 medewerkers een organisatierapport opvragen. Kleinere organisaties kunnen zich baseren op het sectorrapport. De bevraging levert een objectief beeld op, een goed vertrekpunt voor het opmaken of bijsturen van een gericht actieplan. Daarmee kom je als werkgever meteen tegemoet aan je wettelijke verplichting om een analyse van de psychosociale risico’s op te stellen en een actieplan uit te werken. 

Ook vanuit het  Sociaal Fonds Podiumkunsten gaan wij aan de slag met de resultaten om ons aanbod te optimaliseren, zodat het nog beter past bij jouw noden. 

De resultaten van het overkoepelend sectorrapport worden op dinsdag 20 september publiek voorgesteld. Deelnemende organisaties ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in