Deze opleiding is afgelopen.

  • veiligheid & welzijn
  • technisch-artistiek
  • voor artiesten

circusrigging en materiaalkennis

Trapezes, koorddansinstallaties, klimpalen en andere hoogtematerialen gebruiken is een kunst, maar ze op een  veilige manier kunnen installeren en gebruiken is ook een kunst: de kunst van circusrigging. Dat is het samenbrengen van verschillende componenten op een correcte manier zodat het geheel veilig kan gebruikt worden. Deze video legt het beter uit:

Verwacht je aan een hands-on opleiding waar je tal van praktische skills leert maar ook de achterliggende theorie leert gebruiken. Na deze opleiding zal je niet meer twijfelen om piketten in te kloppen, een rigginginstallatie te berekenen (of weten waar en wanneer je ze moet laten berekenen). Deze opleiding is voor circusartiesten maar ook voor technici die gezelschappen met chapiteaus en circusartiesten op een veilige manier willen verwelkomen op hun festival, event, in je cultuurcentrum, kunstencentrum, gemeenschapcentrum, ..

circusact tijdens MAD Festival - © Jonathan Ramael

2 unieke locaties en ervaringen

18 en 19 maart: 2 dagen in het Mierenzwembad in Ronse* (zwembad omgebouwd tot circuszaal met vliegende trapeze). Locatie: Domein Heynsdale, oprit rechtover Ronse Baan 37.

*Kom je met de trein naar Ronse? Laat het ons weten, we voorzien een taxidienst tussen het station en het Mierenzwembad. 

5 en 6 april: 2 dagen op de MAD festivalsite in een circustent. Locatie: Asiadok, Antwerpen.

Beeld: MAD Festival - © Jonathan Ramael

Recht op opleidingskrediet

Gebruik je jaarlijks opleidingskrediet van 600 euro als je tot één van deze groepen behoort:

  • werknemers van PC 304
  • studenten, stagiairs en lerenden binnen een organisatie uit PC 304
  • flexwerkers die in 2021, 2022 of 2023 minstens 10 dagen rechtstreeks tewerkgesteld zijn geweest in de sector (PC 304) en op het moment van de opleiding werkzoekend zijn. Meer info vind je hier.

op die manier kan je gratis deelnemen

Actief in de Circuskunsten?

Jan Peyls - © Michiel Devijver

Vragen?

Contacteer Jan Peyls, sectorondersteuner bij Circuscentrum.

jan@circuscentrum.be

Onze partner(s)

Circuscentrum

Circuscentrum is het steunpunt voor circus in Vlaanderen. Je kan er terecht voor advies, bijscholingen, infosessies en informatie over de Vlaamse circussector.

circuscentrum.be

Circus Marcel

Kenmerkend voor de producties van Circus Marcel zijn de samenwerkingsverbanden met diverse artiesten van allerlei pluimage. Maar ook livemuziek, het ontwikkelen van nieuwe technieken en het herontdekken van vergeten circustechnieken staan steeds centraal. Joppe ontwikkelde zich gaandeweg tot specialist in rigging en veiligheid in het circus, alsook de constructie van circusmateriaal en -installaties. De derde pijler van de activiteiten van Circus Marcel is coaching trapeze.

circusmarcel.com

afgelopen

opleiding

organisatie

Sociaal Fonds Podiumkunsten

partners

CircuscentrumCircus Marcel


prijs € 550,00

Deze opleiding is voorbij. Bekijk het huidige opleidingsaanbod.

Deze opleiding is volzet. Je kan wel nog inschrijven op de reservelijst; wij geven je een seintje als er iemand annuleert. Bovendien houden we je op de hoogte als we een nieuwe sessie van deze opleiding plannen.

Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in