• persoonlijke vaardigheden

werken met/in groepen en teams

voor wie?

Voor iedereen die met en/of in groepen of teams werkt, hierin zelfvertrouwen wil ontwikkelen, en graag wil samen-werken aan een krachtig resultaat.
Wil je groepen en teams diepgaand begeleiden? Een krachtige rol opnemen als deelnemer? Je zelfvertrouwen en impact vergroten en spannende situaties omarmen? Wat speelsheid toevoegen? En vooral minder sleuren en meer zijn, en vanuit rust anderen inspireren om echt mee te doen?

Kom dan meedoen met werken met/in groepen en teams!

programma

Je leert de onontbeerlijke bouwstenen van een sessie met resultaat, welke je rol in de groep ook is. Want iedereen aan tafel draagt bij, of je nu deelnemer of begeleider bent. Door de kwaliteit van je aanwezigheid op een natuurlijke manier te vergroten creëer je een plek waarin anderen zich als vanzelf ontplooien. Zonder geploeter! Wel met speelsheid en lichtheid, zodat het weer stroomt.
Je krijgt een diep inzicht in de zichtbare en onzichtbare krachten in een groep. Je ontdekt het goud in lastige en onverwachte momenten.

Ook je technische skills scherpen we aan, zodat je een stevige houvast hebt, en structuur en flow in je aanpak en je inbreng. We verrijken je gereedschapskist met praktische tools voor ‘minimal proper action’, snelle, doeltreffende interventies en verrassende eenvoudige methodes voor sessies vol pit en flow, vanuit elke rol. We oefenen en doen. Spelenderwijs.

resultaat

Na deze workshop….

 • heb je een stevige basis voor het werken in en met groepen en teams
 • heb je ervaren hoe je mensen uitnodigt echt mee te doen
 • weet je met jouw bijdrage meerwaarde te creëren, wat je rol ook is
 • weet je hoe je de autonomie van jezelf en anderen vergroot en de groep laat groeien
 • heb je grondig inzicht in wat zichtbaar en onzichtbaar speelt
 • heb je meer zelfvertrouwen en impact en breng je speelsheid en lichtheid in spannende situaties
 • ga je naar huis met een schatkist vol inspiratie en waardevolle, eenvoudige tools voor prikkelende interventies

trainer

Joke Vander Laenen werkte als communicatie-expert en leidinggevende en heeft 20 jaar ervaring in het begeleiden van medewerkers, leidinggevenden, trainers en coaches. Ze is bezielster van Wings & Wonders. Joke studeerde Germaanse talen en Systemisch Werk, en is gecertificeerd als OrganisatieCoach, Integrale Coach & NLP Master Practitioner. Ze combineert een stevige, theoretische onderbouw met een directe, open en speelse stijl.

 • persoon kijkt naar links en luistert
 • groep staat in halve cirkel, en luistert naar lesgever
 • tekening met poppetjes in een kwadrant
 • twee personen aan het lachen
 • persoon houdt een groen boekje vast

Recht op opleidingskrediet

Onze partner(s)

Wings & Wonders

Wings & Wonders werkt aan begeleide metamorfoses voor professionals, teams en organisaties. Systemisch onderbouwd, gegeven met het hart, gericht op resultaat - en nu en dan met een streepje Nick Cave.

wingsandwonders.be

reservelijst

opleiding

locatie

HETPALEIS

Meistraat 2

organisatie

Sociaal Fonds Podiumkunsten

partners

Wings & Wonders


prijs € 310,00

Recht op opleidingskrediet inschrijven

Deze opleiding is volzet. Je kan wel nog inschrijven op de reservelijst; wij geven je een seintje als er iemand annuleert. Bovendien houden we je op de hoogte als we een nieuwe sessie van deze opleiding plannen.

Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in