#backstageisback

#backstageisback

26/04/2022


De covid crisis was nefast voor de event- en podiumsector. Om een open deur in te trappen. De sector veert op en blijft niet bij de pakken zitten. Maar een tekort aan medewerkers stelt de bedrijven voor een serieuze uitdaging. De Event Confederation, Live 2020 en het Sociaal Fonds Podiumkunsten rollen samen een sectorcampagne op social media uit om de troeven van de sector te belichten. Nooit eerder moest de sector dit doen, maar de nood is te hoog om alle projecten die gepland zijn te kunnen uitvoeren.

Stijn Snaet, woordvoerder Event Confederation: "De sector was altijd vrij populair bij werkzoekenden. Het feit dat je in een creatieve, afwisselende en soms ook internationale omgeving terecht komt, spreekt veel mensen aan. Maar vandaag blijkt dat helaas niet meer voldoende om de vacatures in te vullen. De nood is zeer hoog. Veel bedrijven bedenken al zelf creatieve oplossingen, daar staat de sector ook om bekend, maar we hebben echt extra mensen nodig. Bij ons kom je niet om te werken in een 9 tot 5 ritme, maar wel in een uitdagende, positieve functie waar je vaak zelfs kan starten zonder specifiek diploma, je krijgt dan een opleiding op de werkvloer. Bovendien is de Belgische eventsector erkend als wereldtop, ook op technologisch vlak."

Lees het volledig persbericht over de campagne #backstageisback.

Wil je ook graag de campagne mee verspreiden via jouw sociale media kanalen? Dat kan! Surf naar de website van Event Confederation, klik op de banner van #backstageisback en vind daar alle communicatiemateriaal. 

#backstageisback. Hopelijk ook met jou erbij!

Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in