vector illustration of a modern gallery

EU-voorzitterschap: conferentie digitale transformatie van de culturele sector

Op 8 en 9 februari organiseert het departement Cultuur, Jeugd en Media in Kunstencentrum VIERNULVIER (Gent) de conferentie 'Empowering the Cultural and Creative Sectors in Data-driven Audience Development', in het kader van het EU-voorzitterschap. Twee dagen lang gaan we dieper in op de digitale transformatie van de culturele en creatieve sectoren (CCS), met bijzondere aandacht voor datagebruik en de digitale mogelijkheden om publieksparticipatie aan te moedigen.

Door datagedreven te werken kan de publieksparticipatie van culturele organisaties versterkt worden en kunnen zij een nieuw doelpubliek aanspreken. Op het programma staan onder meer beleidsvoorstellen om datagedreven praktijken te bevorderen, ethische overwegingen bij het gebruik van (publieks)data, mogelijkheden voor de ontwikkeling van digitale en collectieve dataverwerkingsinfrastructuur, de bevordering van internationale samenwerking, het versterken van digitale vaardigheden en het aanmoedigen van internationale kennisdeling rond datagebruik in de CCS. 

De conferentie biedt een platform waar beleidsmakers van de Europese Unie en de lidstaten, commissarissen en commissieleden, experten van EU-instellingen, academici, Europese culturele sectoractoren en experten elkaar kunnen ontmoeten. Door ruimte te bieden aan boeiende sprekers en inspirerende voorbeelden, streeft het Belgische voorzitterschap ernaar om een impuls te geven aan meer internationale samenwerking als het gaat over datagedreven werken binnen de CCS.

Bron: Het voorzitterschap cultuur, Departement CJM

Volg je dit graag mee?

Een groot deel van de keynotes en panels zal live gestreamd worden via het eventplatform. Bezoek het platform om het programma te bekijken en je gratis te registreren voor de online sessies.

Schrijf je in

Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in