Deze opleiding is afgelopen.

  • loopbaanontwikkeling
  • voor artiesten

the empowered artist voor mid-career artiesten

Hoe neem je je plek in als artiest binnen de podiumkunsten? Welke waarden zijn belangrijk voor jou? Hoe bewaar je een balans tussen werk en privé? Welke sterktes en troeven kan je inzetten? Hoe bewaak je jouw grenzen?

Loopbaanbegeleiding is een intensief proces waarbij je de tijd neemt om stil te staan hoe jij je verdere loopbaan vorm wil geven. Tijdens deze tweedaagse workshop werken we met praktische tools rond zelfcoaching, netwerk en communicatie. Naast persoonlijke verdieping focussen we ook op kennisdeling met mede-artiesten. 

Op de 1e dag gaan we aan de slag met oefeningen om jezelf, je waarden en energiebronnen beter te leren kennen.

personen kijken aandachtig naar één kant van de kamer

Tijdens de 2e dag kijken we naar communicatie, zichtbaarheid en interactie. Hoe kan jij op een authentieke manier over jouw werk communiceren? Welke manier van communiceren en netwerken past bij jou? Hoe kan je sterkere professionele relaties uitbouwen?

Gedurende twee dagen focussen we op persoonlijke vaardigheden, de zogenaamde soft-skills. Wat je leert is echter bekrachtigend. Hoe kan je als artiest zelf je loopbaan meer actief in handen nemen? We oefenen, wisselen uit en ondersteunen met praktische tips. Het uiteindelijke doel van deze workshop? Een dosis inspiratie om de route die het best aansluit bij wie je bent en wat je wil bereiken te bepalen.

Over de trainers

persoon kijkt weg van camera en lacht

Marieke Dilles studeerde Woordkunst aan het conservatorium in Antwerpen waar ze nu ook in de artistieke raad zit en lessen podium en gesprekstechnieken geeft. Marieke werkt ook freelance als actrice voor theater, film- & tv-producties. Daarnaast volgde ze een opleiding NLP (master practitioner) en geeft ze trainingen over communicatietechnieken.

twee personen op een stoel tegenover elkaar, één persoon kijkt toe vanaf de grond

Nathalie Douxfils begon haar loopbaan in de culturele sector als kostuumvormgever en productieleider voor dansgezelschappen. Ze begeleidde werkzoekenden in het kader van de Sabbattini opleiding assistent-productie. Voor het Sociaal Fonds Podiumkunsten werkt ze o.a. als projectmedewerker en loopbaancoach voor INTER.MEZZO. Ze volgde opleidingen in o.a. coaching & experiëntiële counseling, stress & burn-out coaching en communicatie.

Praktisch

Deze opleiding is gratis voor professionele podiumkunstenaars. Goed om te weten: we organiseren workshops voor verschillende doelgroepen. Deze tweedaagse focust zich op mid-career podiumkunstenaars, al zijn ook pas afgestudeerden van harte welkom.

heb je nog vragen? opleiding@podiumkunsten.be

afgelopen

opleiding

locatie

De Veerman

Marialei 25

2018 Antwerpen

organisatie

Sociaal Fonds Podiumkunsten


prijs € 0,00

Deze opleiding is voorbij. Bekijk het huidige opleidingsaanbod.

Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in