visual racisme

Deze opleiding is afgelopen.

  • diversiteit & inclusie

racisme en discriminatie

Racisme komt in vele vormen en maten. Om het aan te pakken en als organisatie inclusief te worden, moeten we het eerst (h)erkennen. In deze workshop wordt het begrip ontleed, bekijken we waar het vandaan komt, welk doel het dient en gaan we na hoe het zich manifesteert. Aan de hand van interactie en casussen leren we wat we kunnen doen om ervoor te zorgen dat racisme geen ruimte krijgt in onze organisatie.

Moussa Don Pandzou

Over de trainer

Moussa Don Pandzou werd geboren in Congo-Brazzaville. Hij werkte op het kabinet van Brussels staatssecretaris Pascal Smet als adviseur op het thema ‘samenleven in divers Brussel’. Eerder was hij actief in de jeugdsector en stond hij mee aan de wieg van WakaWaka Generation, een organisatie die zich richt op de Afrikaanse en Belgische jongerengemeenschap en werkt rond vraagstukken omtrent identiteitsontwikkeling.

De jongste jaren geeft Don vormingen, lezingen en procesbegeleiding voor organisaties over de thema’s racisme, discriminatie en de impact van het koloniaal verleden op onze samenleving. Zo levert hij zijn bijdrage aan de snel veranderlijke maatschappij en probeert hij vanuit zijn ervaringsdeskundigheid zijn steentje bij te dragen aan de evolutie naar meer begrip en empathie voor minderhedengroepen die een plek zoeken in Vlaanderen.

Don bracht samen met StampMedia reporter Lieven Miguel Kandolo, het boek Yaya na Leki uit over dekolonisatie, racisme en identiteit.

(E)Quality in Arts

Deze workshop maakt deel uit van de eerste module binnen het traject (E)Quality in Arts. We raden je aan meerdere workshops te volgen, om een zo volledig mogelijke vorming te krijgen. Apart intekenen op een van de workshops kan echter ook.

Ontdek het volledige traject

Recht op opleidingskrediet

afgelopen

opleiding

locatie

De Vooruit

Sint-Pietersnieuwstraat 23

9000 Gent

Routebeschrijving

organisatie

Sociaal Fonds Podiumkunsten


prijs € 105,00

Recht op opleidingskrediet

Deze opleiding is voorbij. Bekijk het huidige opleidingsaanbod.

Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in