campagnebeeld Vlaams Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag

Bij ons zijn er geen misschiens

Grensoverschrijdend gedrag neemt veel vormen aan, zoals pesten, aanranding, agressie of machtsmisbruik. Het maakt niet uit of zoiets offline of online gebeurt. Het is elk gedrag dat een onveilig gevoel geeft, of dat nu fysiek of psychisch is. Kortom, grensoverschrijdend gedrag kan nooit door de beugel. Het Vlaams Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag biedt hulp en een luisterend oor. En dat zonder oordeel en in alle vertrouwen. Het meldpunt lanceert nu de 'Misschien'-campagne.

Wat is het Vlaams Meldpunt?

Het Vlaams Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag luistert en helpt bij meldingen van grensoverschrijdend gedrag in een context waarvoor de Vlaamse overheid bevoegd is. Ook de podiumkunsten- en muzieksector valt onder die bevoegdheid. 

Iedereen die advies en steun wenst, kan terecht bij het Meldpunt. Je kan er veilig praten over elke vorm van grensoverschrijdend gedrag.

Contacteer het Meldpunt over wat je zelf of indirect hebt meegemaakt. Ze luisteren naar jou. Zonder oordeel en in alle vertrouwen.

Er zijn twee sectorspecifieke contactpersonen, Laura Laenen (laura.laenen@vlaanderen.be) en Vincent Maekelberg (vincent.maekelberg@vlaanderen.be). Je kan hen in kopie zetten bij je melding aan het Meldpunt.

Wil je de campagne als organisatie mee verspreiden?

In elke (Vlaamse) organisatie of sector kan grensoverschrijdend gedrag voorkomen. Het Meldpunt roept organisaties op om de campagne mee te verspreiden. Zo kunnen we iedereen die er nood aan heeft de weg wijzen naar het Meldpunt.

Raadpleeg de digitale toolkit

Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in