katrien

een nieuw online leerplatform: onze kersverse collega, Katrien De Troyer, werkt eraan!

Meet Katrien De Troyer: "Ik geloof dat een van de bouwstenen om gelukkig te zijn of te worden in een job, ligt in het besef dat jij en je kennis en vaardigheden iets betekenen voor je organisatie."

Wat is je opdracht bij Podiumkunsten?

Mijn opdracht is om het aanbod opleidingen van Sociaal Fonds Podiumkunsten te verrijken met thema’s die zich helemaal of gedeeltelijk lenen tot online leren, en hiervoor een leerplatform te maken. Zo creëren we extra ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, dat is ook in deze vreemde tijd nodig en verrijkend. 

Wat wil je bereiken dit jaar?

Dream big, start small: de opstart van een online leerplatform dat mee gedragen wordt door onze partners in binnen- en buitenland. Ik wil graag leertrajecten maken die inspiratie en goesting geven om steeds beter te worden in je job. Want competenties verwerf je niet voor eeuwig, je kan ze blijven ontwikkelen en verfijnen. Nieuwsgierig blijven en levenslang bijstuderen houdt je fris en scherp. 

En waar wil je op langere termijn naartoe?

Een leerplatform uitbouwen waarin elke lerende interessante thema’s kan vinden: opleidingen rond veiligheid, zakelijke skills, digitale transformatie, loopbaan en welzijn… Er zullen cursussen zijn die je een certificaat kunnen opleveren, andere waar je uit interesse gewoon eens wil doorkijken. Daar maak ik heel graag werk van. 

Waarom is daar nood aan?

Ik geloof dat een van de bouwstenen om gelukkig te zijn of te worden in een job, ligt in het besef dat jij en je kennis en vaardigheden iets betekenen voor je organisatie. Ik vind het een prachtige missie om met het ontwikkelen van (online) opleidingen mensen nieuwe inzichten, perspectieven, groeikansen te kunnen bieden.

Welke uitdagingen brengt dat mee?

Deze tijd brengt vooral uitdagingen met zich mee. Het is niet eenvoudig om in een tijd waarin veel stil valt of niet meer zo goed voelt als vroeger, zelf nog wel in beweging te blijven. Niet alleen doen wat moet, maar hierover reflecteren en kansen nemen om jezelf verder te ontwikkelen, vergt nu meer energie dan anders. Maar als je erin slaagt, is het een beetje van de ademruimte waar we allemaal naar op zoek zijn. 

Wat deed je voor deze job en wat sprak je aan in deze functie bij Podiumkunsten?

Ik werk al m’n hele carrière als opleidingsverantwoordelijke met een passie voor leertechnologie. Ik had de kans om voor uiteenlopende sectoren leerplatformen te maken: gezondheidszorg, logistiek, cultuur... Ik geef heel graag coaching in leertechnologie en workshops over e-learningontwikkeling. 

Waarvan word jij enthousiast?

Ik word enthousiast van enthousiaste mensen aan het werk te zien. Ik vind het boeiend om mensen met passie te horen vertellen over hun job, en ik luister heel graag naar waar ze gelukkig van worden. Als zo iemand zijn kennis of vaardigheden wil doorgeven, dan vind ik het een voorrecht om hen op mijn manier een podium te geven om dat te kunnen doen. Volgens mij zit ik prima bij Podiumkunsten. 

meer info over onze opdracht rond digitale transformatie

Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in