logo LIVE2020

LIVE2020 maakte laatste schijf vrij voor psychologische ondersteuning én loopbaanbegeleiding

Het solidariteitsfonds voor en door de Belgische livemuzieksector maakte in het verleden al geld vrij om psychologische hulp te faciliteren, en zal vanaf nu samen met Sociaal Fonds Podiumkunsten ook steun bieden voor loopbaanbegeleiding. Daarmee wordt meteen ook de laatste 15.000 Euro binnen het fonds ingezet.

Mentale gezondheid is al langer een actueel thema binnen de muzieksector. Een onzeker statuut en onregelmatige inkomsten zorgen voor stress en doen mensen die actief zijn in demuzieksector twijfelen of het artistieke en financiële wel te rijmen vallen. Het tourleven is vaak slopend. De druk van sociale media en de mogelijkheid om altijd in contact te staan met de fans is voor veel muzikanten zowel een vloek als een zegen. Ook voor de entourage van artiesten blinkt de muzieksector niet altijd uit op het vlak van welzijn. De 24/7 competitieve bedrijfscultuur is er vaak één van constant beschikbaar zijn en de lijn tussen privé en zakelijk is diffuus.

Om die reden trok LIVE2020 in het verleden al geld uit voor wie behoefte heeft aan psychologische hulp. Die hulp is al beschikbaar voor zij die onder PC 304 vallen dankzij de WeSupport campagne van Sociaal Fonds Podiumkunsten.

Dankzij LIVE2020 kunnen nu ook anderen (zelfstandigen, zij die met een SBK werken, werken onder PC 329.01, …) de eigen inbreng voor 8 sessies bij een psycholoog of psychotherapeut laten terugbetalen op voorwaarde dat ze de afgelopen drie jaar minstens een jaar in de Belgische muzieksector gewerkt hebben.

Daar komt nu ook financiële ondersteuning bij voor loopbaanbegeleiding. Wie met twijfels zit over het werk of de balans van de huidige loopbaan wil opmaken, kan immers ook terecht bij Inter.Mezzo, loopbaanbegeleiding in de podiumkunsten- en muzieksector. Wie geen beroep kan doen op de reguliere loopbaancheques of het al voorziene sectorbudget, en de afgelopen drie jaar minstens een jaar in de Belgische muzieksector gewerkt heeft, kan nu dankzij LIVE2020 ook voordelig loopbaanbegeleiding volgen bij een aantal coaches van het Sociaal Fonds Podiumkunsten. 

Opgelet: het aanbod voor beide acties geldt zolang het resterende budget van 15.000 Euro dit toelaat.

LIVE2020 biedt sinds 2020 steun aan sectorgenoten – individuen en organisaties – die een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Het fonds keerde meer dan 1.100.000 euro uit, verdeeld over zeven rondes. Getroffen individuen, projecten, bands, relance-initiatieven en tourende artiesten en crew kregen de steun die ze verdienden.

Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in