grensoverschrijdend gedrag op het werk

freelance vertrouwenspersonen

Hieronder vind je een lijst van freelance vertrouwenspersonen in de podiumkunstensector. Zij volgden de verplichte 5-daagse opleiding en kunnen de rol van vertrouwenspersoon in een organisatie op freelance basis opnemen.

De organisatie van de opleidingen voor vertrouwenspersoon in ons aanbod, en het uitwerken van een kader voor de aanstelling van freelance vertrouwenspersonen kadert in het actieplan van de sector tegen grensoverschrijdend gedrag.

Interesse of vragen? Aarzel niet ons te contacteren

christa@podiumkunsten.be

 

vertrouwenspersoon Ariadna Estalella

professioneel parcours

Ik heb een artistieke achtergrond, en ben geschoold zowel in de Beeldende Kunsten als in dans en choreografie. Ik behaalde een Masterdiploma in de Beeldende Kunsten aan de Universiteit van Barcelona en ik studeerde dans en choreografie aan de SNDO in Amsterdam.

Na mijn studies ben ik actief geweest in verschillende projecten zowel als choreograaf als danseres.

Ik heb een Masterdiploma in de Theater- en Filmwetenschap aan de Universiteit Antwerpen. Binnen het kader van deze Master heb ik stage gelopen bij Workspacebrussels waar ik Charlotte

Vandevyver (voormalig artistiek leider) met verschillende taken ondersteunde, onder andere de organisatie van de feedback sessies voor de artiesten tijdens het festival Working Title Platform #07 en de organisatie van het residentieprogramma 2015.

Van september 2017 tot april 2019 werk ik als zakelijke medewerker in wpZimmer. Mijn functie hield onder andere een groot deel van de administratie, de boekhouding, het budgetbeheer van de artiesten in residentie, en het plannen van hun tewerkstelling.

 

rol

In voorjaar 2018 kondigde Podiumkunsten de eerste opleiding tot vertrouwenspersoon aan. Ik voelde me hierdoor enorm aangesproken en kon -met de ondersteuning van wpZimmer- deze eerste opleiding voltooien in juni 2018. Sindsdien volg ik dan ook van dichtbij de debatten en initiatieven rond de thema’s grensoverschrijdend gedrag en stress op het werk.

Met name mijn engagement om op te komen voor een gezonde werkomgeving met respect en gelijke kansen voor alle groepen motiveert me om verder te werken als freelance vertrouwenspersoon, nu ik niet meer in wpZimmer werk.

 

praktisch

Ik zou zowel in de regio Antwerpen en Brussel kunnen/willen werken. Ik ben open om te werken voor verschillende soorten organisaties  liefst binnen de kunst- en culturele sector, ook voor educatieve instellingen in de kunsten.

Mijn agenda is flexibel, normaal gezin kan ik me aanpassen aan verschillende werkuren.

 

talen: Nederlands, Engels, Spaans en Catalaans

 

contact

e.ariadna@gmail.com

+ 32 (0) 488 06 17 57

vertrouwenspersoon Barabara Raes

professioneel parcours

Barbara Raes werkte als programmator en artistiek leider van Kunstencentra BUDA en Vooruit. In september 2014 nam ze afscheid van de kunstensectoren nam een jaar tijd om zich te herbronnen en te heroriënteren.  

In deze context volgde zij een opleiding als begeleider van afscheidsrituelen bij Green Fuse in Totnes (UK). Ze deed ook aanvullende workshops rond transitie en het vormgeven van het leven en de dood. Op die manier ontwikkelde ze zich tot een unieke verbinder tussen kunst-zorg-afscheid.  

Sinds 2015 is ze aan de slag als onderzoeker bij het KASK, School of Arts. In januari 2016 richtte ze Beyond The Spoken op. In deze werkplaats voor niet-erkend verlies gaat ze zoveel mogelijk in op de nieuwe behoeftes van een veranderende samenleving, vanuit de overtuiging dat grote veranderingen in kleine stapjes gebeuren.

 

mijn rol als vertrouwenspersoon

De rol van VP spreekt mij erg aan omdat het mijn hart voor de kunstensector verbindt met mijn praktijk van Beyond The Spoken warbij ik mensen in transitie begeleid en help afscheid nemen.

Ik wil deze rol opnemen als externe vertrouwenspersoon voor kleinere organisaties. Mijn expertise ligt vooral in de podiumkunstensector maar het bredere kunstenveld behoort absoluut ook tot mijn radar.

 

praktisch

Ik wil vooral mijn praktijkruimte in Lillo gebruiken als werkplaats om mensen te spreken en te begeleiden.In noodgevallen kan ik me wel verplaatsen maar het lijkt me zeer waardevol voor de andere partij om even uit zijn omgeving weggetrokken te worden en in de rust en vertraging van Lillo terecht te komen.

Ik kan VP in het Nederlands en engels zijn en werk zowel overdag als s' avonds.

 

contact

+32 (0) 497 52 88 13

www.beyondthespoken.eu

vertrouwensprsoon Ecaterina Vidick

Français (English version below)

motivation

Tout d’abord et avant tout, j’aime aider et conseiller les gens. J’aime l’idée de partager son savoir et son énergie. J’aime aussi écouter les expériences des autres. Les relations entre les gens, en général, m’ont toujours beaucoup intéressées. D’abord en tant que réalisatrice de documentaire, ensuite en tant que productrice (pour des compagnies de danse contemporaines), un rôle que je prends très à cœur depuis plus de 8 ans. Forte de cette expérience professionnelle, je m’intéresse également au bien-être au travail et suis constamment à la recherche de moyens divers, variés et alternatifs pour créer et réunir des gens de manière positive autour d’un projet commun, qu’il soit artistique ou non.

 

parcours

J’ai étudié la mise en scène, à l’INSAS (Bruxelles) et ai donc une expérience scénique qui m’a apporté de nombreuses clefs de lecture, quant aux énergies capables de se déployer sur un plateau de théâtre, dans un espace et/ou un groupe de création. Ayant réalisé un film documentaire ainsi que plusieurs documentaires sonores, j’ai également acquis une certaine expérience relative à l’improvisation et aux besoins d’adaptations nécessaires à poursuivre un projet qui parfois peut s’avérer sensible et délicat.

Je suis également dans plusieurs conseils d’administration d’associations artistiques basées à Bruxelles, ce qui me donne un éventail d’informations relatives à l’organisation des équipes administratives et artistiques.

Enfin, je suis bruxelloise et je sais m’orienter facilement dans les méandres administratifs et parfois flous de l’administration belge.

Je suis la personne de confiance au sein de la compagnie de danse de Daniel Linehan, Hiatus, avec laquelle je collabore également en tant que production manager.  

 

formation : J’ai suivi la formation « personne de confiance » en Anglais et partiellement en Néerlandais.

 

langue : Je suis francophone, mais je comprends très bien le néerlandais. Néanmoins, Français et Anglais sont mes langues de prédilection.

région : Bruxelles.

disciplines/secteurs : Disciplines artistiques ou administratives dans le secteur des arts de la scène, du cinéma et des arts sonores.

dispo : à convenir, mais de préférence en semaine, en fin d’après-midi.

 

contact

ecaterina@hia-tus.org

 +32 (0) 486 65 33 05

 

English

Since 2017 Ecaterina Vidick (Brussels, 1981) is production and tour manager at Hiatus, the organization producing the artistic work of choreographer Daniel Linehan (USA/BE). Her collaboration with Daniel Linehan started in 2011 when she joined Caravan Production, a production office supported by the Flemish authorities accompanying several Brussels based (dance) artists. At Caravan Ecaterina also collaborated with Eleanor Bauer, Fabian Barba, Gabriel Schenker and Olga de Soto among others. Prior to that she worked with several theatre makers, as an artistic, production, touring and/or administrative assistant.

Ecaterina is also author and director of sound documentaries. She studied stage direction at INSAS in Brussels, where she graduated in 2004. Beside her activity as a producer, she keeps on creating her own artistic work. Her latest sound documentary Quand la mer se retire was awarded the Ondas Prize of Radio International (Barcelona, ES) in 2018. In 2014 she won the second prize for Radio Creation at the Festival Longueur d’Ondes (Brest, FR) and the Best Sound Award at the Monophonic Festival (Brussels, BE) for L’heure bleue.

Ecaterina is a founding member of Babelfish (www.babelfishasbl.com), an association created in 2016 to produce and promote sound and video creations. Since 2012 she is an active board member of the association ACSR (Atelier de Création Sonore Radiophonique).

 

contact

ecaterina@hia-tus.org

 +32 (0) 486 65 33 05

professioneel parcours

In 2011 afgestudeerd in de richting Sociaal Cultureel Werk. Daarna ervaring opgedaan bij verschillende organisaties. De belangrijkste, voor mij, zijn Kunstwerkt, STORMOPKOMST en waar ik nu werk, Great Investment | Mette Ingvartsen.

 

rol

Ik wil deze rol opnemen omdat ik het welzijn van mensen binnen mijn organisatie, bij uitbreiding de hele sector, belangrijk vind. Door me hiervoor op te geven hoop ik een positieve impact te hebben en bij te dragen aan een aangenaam werkklimaat binnen de kunsten.

 

praktisch

Regio Antwerpen-Gent-Brussel en alles binnen deze driehoek. Ik woon in Antwerpen dus de focus mag daar liggen. Maar op zich ben ik ook bereid om verder te gaan als er bijvoorbeeld niemand dit kan/wil doen.

Normaal gezien ben ik altijd beschikbaar op vrijdagen (overdag), tenzij ik mee op tour ben, wat niet zo vaak voorkomt.

Avonden kan, maar laat ik op dit moment een beetje in het midden.


talen: Nederlands en Engels

 

contact

+ 32 (0) 494 12 87 45

Sainctelettesquare 17
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in