afgelopen

infosessie sectorgids - Q&A publiekswerkers en communicatie (in Nederlands)

webinar

  • management & organisatie
  • online leren

Locatie

Divers

nvt


In dit webinar krijg je een samenvatting van de sectorgids, het verplicht kader waaraan alle werk- en opdrachtgevers in de professionele kunsten zich vanaf 1 juli dienen te houden. Daarna volgt een uitgebreide Q&A ronde.

De voorwaarden om terug publieke activiteiten te organiseren zijn er! Het protocol professionele kunsten, dat op initiatief van oKo en samen met preventie-adviseurs en partners uit de sector werd samengesteld, is op vrijdag 12 juni officieel bekrachtigd door Minister van Cultuur Jan Jambon. Dit protocol biedt een kader voor iedereen die professionele kunsten wil maken en tonen vanaf 1 juli. Alle werk- en opdrachtgevers en hun medewerkers dienen er zich aan te houden. 
 

Vanaf nu is het protocol raadpleegbaar op een helder leesbare manier via https://sectorgidscultuur.be/. Het protocol is ondertussen goedgekeurd door het paritair comité van de professionele podiumkunsten- en muzieksector (pc 304) en geldt vanaf nu als sectorgids. 
 

Wij zijn zeer blij dat er terug voorstellingen gebracht mogen worden, maar we roepen iedereen op om voorzichtig en zorgzaam te blijven. Het virus is nog niet weg. De veiligheid voor artiesten, medewerkers en publiek blijft in de komende maanden centraal staan. Het is uiteraard ook geen plicht om al met voorstellingen te beginnen, maar een mogelijkheid. 

Om iedereen te informeren over wat er vanaf 1 juli concreet mag en op welke manier organiseren we enkele webinars waarbij we Johan Penson en Pieter D’Hooghe, de penhouders van de sectorgids, aan het woord laten en ruimte maken om vragen aan hen te stellen.
 

In dit webinar starten we met een samenvatting voor publieksmedewerkers en communicatie, gevolgd door een uitgebreide Q&A ronde. Je hebt reeds deelgenomen aan een van de algemene sessies (zie onderaan), of je hebt de website grondig bestudeerd.

In de algemene sessies gaan we in op de ruime context. In een aantal Q&A sessies die hierop volgen (zie onderaan) gaan we in op specifieke vragen vanuit verschillende invalshoeken: artiesten, publieks- en communicatiemedewerkers en technici.

 

De sectorgids is een gedragen instrument, ontstaan uit een initiatief van oKo, in samenwerking met het Sociaal Fonds Podiumkunsten, de Belgische Schouwspelvereniging, ACOD Cultuur, ACV Puls en ACLVB. De inhoud kwam co-creatief tot stand met ondersteuning van CJM, het kabinet van Minister van Cultuur Jan Jambon en input vanuit het Kernteam.

Praktisch

Dit webinar is gratis. Je dient wel in te schrijven. Dit kan tot en met maandag 29 juni om 12u.

Dit webinar gaat door via Zoom. Je krijgt vooraf een link doorgestuurd.

Je kan je vragen vooraf al doormailen via opleiding(a)podiumkunsten.be


Deze opleiding is voorbij. Bekijk het huidige opleidingsaanbod.


Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in