actieplan voor je organisatie

actieplan voor je organisatie

Hoe ga je als organisatie aan de slag met de resultaten van de bevraging?

Beschik je als organisatie over een rapport op maat dan vormt dit de basis voor een eigen actieplan. De cijfers kunnen eventueel aangevuld worden met kwalitatieve info uit een teamgesprek rond de resultaten van de bevraging of uit individuele gesprekken.

Organisaties die geen rapport hebben gevraagd, kunnen het sectorrapport gebruiken als startpunt om intern af te toetsen hoe zij scoren op de verschillende onderdelen en welke aspecten aandacht verdienen. 

Om het gesprek aan te gaan in je organisatie kan je bijvoorbeeld gebruik maken van de vragenlijst van de bevraging, van een aantal richtvragen of je medewerkers uitnodigen tot een gesprek op basis van hun individueel rapport dat ze konden aanvragen bij de bevraging.

Betrek bij het bespreken van de resultaten je hele organisatie. 
Wie wil kan beroep doen op onze collega Christa (christa@podiumkunsten.be), of (betalend) op Attentia om het rapport te komen toelichten in zijn organisatie.

De acties die je uitrolt rond de werkbeleving (psycho-sociale aspecten) neem je op in je algemeen jaaractieplan rond welzijn. Dit maakt deel uit van je globaal actieplan. Zorg dat je acties SMART omschreven zijn: specifiek, meetbaar, acceptabel, realitisch en tijdgebonden. Dit maakt het makkelijker om ze te implementeren en evalueren. 

In de ‘toolbox respectvol gedrag’ vind je meer info, in het bijzonder een aantal richtvragen om het gesprek aan te gaan in je organisatie (tool 4), en een aantal templates voor je actieplannen.

Ook je vertrouwenspersoon (als die er is) en je externe preventiedienst kan je hierin ondersteunen.
Verder kan de Gids voor de Preventie van Psychosociale risico’s op het werk een interessante bron van informatie zijn. 
 

Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in