loon- en arbeidsvoorwaarden

anders omgaan met schulden: MyTrustO

MyTrustO is bedoeld voor mensen die schulden hebben, maar voor wie het onmogelijk is om deze onmiddellijk te betalen.

De lockdown legde de cultuursector verschillende maanden lam en zorgde er voor dat de inkomsten van heel wat medewerkers wegvielen. Via verschillende maatregelen van de federale, regionale en lokale overheden werd er gezorgd dat zoveel mogelijk mensen toch op zijn minst nog een inkomen hadden, maar dit belet jammer genoeg niet dat sommige medewerkers in een schuldproblematiek terecht zijn gekomen. Om te zorgen dat er geen onnodige schuldopbouw ontstaat, hebben de sociale partners van de Vlaamse podiumkunsten- en muzieksector een akkoord gesloten met MyTrustO.

Iemand met meerdere schulden, heeft vaak te maken met meerdere gerechtsdeurwaarders en/of incassobureaus. Deze rekenen allemaal apart gerechts- en uitvoeringskosten aan en hanteren andere afbetalingsplannen, waardoor afbetalingen eindeloos lijken. 

MyTrustO biedt de mogelijkheid om een gerechtsdeurwaarder te laten optreden vanuit de schuldenaar en niet vanuit de schuldeisers. De deurwaarder komt naast de schuldenaar te staan en zal er, vanuit een omvattende vermogensfoto, op toe zien dat de maandelijkse afbetalingen gebeuren.

Dit laat toe dat de schuldenaar vlotter schulden kan betalen aan de eisers, i.p.v. hoge bijkomende kosten te ondervinden. 

De schuldenaar tekent bij MyTrustO een verklaring dat hij alle vorderingen erkent. Daardoor is ook meteen de eventueel lopende verjaringstermijn verbroken.

Je kan bij hen een afspraak maken als je meer info wil of jouw situatie wil bespreken. Ter ondersteuning ontvang je tot eind augustus 2020 een waardebon van € 150. Deze vind je onderaan deze webpagina. Vanaf 1 september 2020 zal het Sociaal Fonds Podiumkunsten de dossierkosten op zich nemen. 

meer info: mytrusto.be/nl/

 

 

Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in