Een persoon met een groene trui die achter een laptop zit

in gesprek met Hayat Hamici

Maak kennis met Hayat Hamici, loopbaancoach binnen INTER.MEZZO: "Ik koester een diepgaande interesse in mens en organisatie. Door middel van loopbaancoaching en zelfreflectie kunnen we niet alleen effectieve samenwerking bevorderen, maar ook groei en ontwikkeling stimuleren, wat resulteert in een verrijkend werkklimaat."

Hayat, je bent je loopbaan gestart binnen het bedrijfsleven. Kan je ons jouw achtergrond schetsen? 

Dat klopt. Ik ben in 2009 afgestudeerd als Handelsingenieur aan de Universiteit Antwerpen en eerlijk gezegd had ik nog géén idee welke richting ik uit wilde. In een destijds moeilijke arbeidsmarkt koos ik voor een grote multinational, Hewlett-Packard om mijn eerste ervaring op te doen. Als groentje startte ik in een Accountmanager functie en ik leerde ik de kneepjes van het salesvak kennen. Ik heb na 2 jaar een mooie promotie kunnen maken naar de rol van Partner Business Manager waar ik 8 grote partners (resellers) van HP managde met een totale omzet van 50 miljoen euro jaarlijks. Ik heb in die rol enorm veel geleerd over bedrijfsvoering.

Het laatste jaar werkte je binnen een culturele organisatie. Welke uitdagingen brengt werken binnen deze sector met zich mee volgens jou?

Het afgelopen jaar vervulde ik de rol van (freelance) HR Business Partner bij Opera Ballet Vlaanderen. Deze uitdagende en boeiende functie heeft mij een diepgaand inzicht gegeven in de complexiteit van de sector en de talrijke uitdagingen waarmee werknemers geconfronteerd worden. In de wereld van podiumkunsten en muziek ervaren veel professionals een zekere mate van onzekerheid met betrekking tot werkgelegenheid en financiële stabiliteit, mede door het frequent voorkomen van tijdelijke contracten en projectmatige opdrachten. Bovendien brengen de vele avondvoorstellingen, reisverplichtingen en de voortdurende druk om te presteren zowel fysieke als emotionele belasting met zich mee. Het kunstenaarsbestaan wordt gekenmerkt door een constante stroom van stress en onvoorspelbaarheid.

De functie bij Opera Ballet Vlaanderen heeft mij een diepgaand inzicht gegeven in de complexiteit van de sector en de talrijke uitdagingen waarmee werknemers geconfronteerd worden.

Je hebt je de laatste jaren bijgeschoold in bedrijfspsychologie. Wat trekt je hierin aan?

Ik koester een diepgaande interesse in mens en organisatie. Samenwerking draait vaak om het doorgronden van de complexe interacties tussen individuen en de structuren waarin zij opereren. Door middel van loopbaancoaching en zelfreflectie kunnen we niet alleen effectieve samenwerking bevorderen, maar ook groei en ontwikkeling stimuleren, wat resulteert in een verrijkend werkklimaat.

Je werkt nu al een tijdje als loopbaancoach. Wat hoop je te kunnen bieden binnen het INTER.MEZZO project?

Loopbaanbegeleiding is gericht op de bevordering van zowel persoonlijke als professionele groei en ontwikkeling. Mijn rol is om jou te begeleiden bij het identificeren en benutten van jouw sterke punten, vaardigheden en interessegebieden, zodat je weloverwogen stappen kunt zetten in jouw loopbaantraject. Het opbouwen van een relevant netwerk is van cruciaal belang, vooral binnen de kunstensector. Samen kunnen we strategieën bespreken om effectieve professionele connecties te leggen en te onderhouden. Bovendien kan ik je ondersteunen bij het navigeren door de specifieke uitdagingen die gepaard gaan met een carrière in de podiumkunsten.

Interesse in loopbaancoaching?

Neem dan gerust contact op met Hayat of een van de andere coaches voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contacteer een coach

Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in