workshop Alexandertechniek

personeelsbeleid

talentmanagement

wat is talentmanagement (of talentontwikkeling)?

Waar ligt het verschil met competenties? Eigenlijk liggen ze in elkaars verlengde. Het uitgangspunt is anders. Bij het beheren van competenties vertrek je vanuit functies en competentieprofielen, terwijl bij talenten de medewerkers het uitgangspunt vormen. Je gaat op zoek naar de sterke punten, de passies van mensen, zaken waar ze energie en motivatie uit halen en probeert die optimaal in te zetten binnen je organisatie.

Het doel van competentiemanagement is ervoor zorgen dat medewerkers de vereiste competenties hebben en/of ontwikkelen en ze ook effectief gebruiken. Talentmanagement is erop gericht om binnen een organisatie de aanleg, kwaliteiten en ambities van medewerkers te identificeren en optimaal in te zetten.

In een evenwichtig personeelsbeleid zijn competentie- en talentmanagement in balans. Zo kan je de ontwikkeling van de loopbaan van je medewerkers opvolgen én je organisatie verder ontwikkelen.

Wanneer je competenties en talenten optimaal inzet zouden specifieke acties rond diversiteit in principe overbodig moeten zijn. In de praktijk blijken dergelijke acties echter zinvol en noodzakelijk. Lees hier meer over onze initiatieven op vlak van diversiteit.
 

Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in